رویکرد این نوشتار بررسی ارتباط موضوع آن با مکتب اهلبیت است. آگاهی بیشتر و سویههای دیگر موضوع را از منابع دیگر جویا شوید.
شهر قم، که بیشتر آن را بهدلیل حضور حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران میشناسند، علیرغم آبوهوای گرم و خشک، برخوردار از نواحی سرسبز و جاذبههای گردشگری طبیعی بسیاری است که در پیرامون آن وجود دارد.
قم ابتدا به صورت مزرعههای پراکنده بود. پس از ورود اشعریون به این سرزمین (جایی که اینک شهر قم است) هفت روستا به نام ممجان، قردان (قزوان)، مالون، جمر (کمر)، سکن، جلنبادان، به وجود آمد.
البته به نظر میرسد که این کتیبه پس از احداث مسجد سلماسی که در مجاورت آن و در خیابان آیت الله مرعشی (ارم سابق) و کوچهی سلماسی قرار دارد، ساخته شده است. ایوان آبانبار دارای تزیینات کاربندی با تلفیق آجرهای لعابدار زیبا و تماشایی است.
مسجد امام حسن عسکری، این بنا در نزدیکی حرم حضرت معصومه(س) واقع شده است.
قم از شهرهای مرکزی ایران و مرکز استان قم است. این شهر در ۱۲۰ کیلومتری جنوب تهران (پایتخت ایران) واقع شده است. قم شهری میان اصفهان و ساوه بوده است.[۱] در منابع معمولاً از آن به همراه کاشان یاد میشده است.
در داخل غار کهک ستونهای ستونهای آهکی مشاهده میشود که حدود ۱۴ متر ارتفاع دارند و جزو بلندترین ستونهای غارهای آهکی هستند.
تالاب حوض مره، تالاب بهشت معصومه، منطقه شکار ممنوع کهک، سد کبار قم، روستای فردو، دره قاهان، تنگه قاهان، روستای نویس، پلنگ دره، روستای وشنوه، غار ???? ???? ????? ?????? کهک، روستای کاسوا، کاروانسرای دیرگچین، کاروانسرای سنگی محمدآباد، کاروانسرای پاسنگان، خانه ملاصدرا، حوض سلطان، دریاچه نمک، گنبد نمکی، پارک ملی کویر و کویر غدیر اسب.
ابوالفدا اسماعیل بن محمد، تقویم البلدان، بیروت، دارصادر، افست استخر زنانه فیلم از چاپ پاریس، ۱۸۴۰م.
[نیازمند منبع] فرزندان عبدالله بن سعد به نامهای آدم، ابوبکر، عبدالملک، یسع، یعقوب و اسحاق از صحابه امام صادق(ع) به شمار رفتهاند.[۷۱] ??? ?? ????? یونس بن عبدالرحمان وکیل امام رضا(ع) و زکریا بن ادریس قمی نیز از اهالی قم بودهاند.
سفرنامه افضل الملک (ادیب کرمانی) در سال ۱۳۳۴ق نوشته شده است.[۱۰۶]
[۵۲] برخی نیز شرکت سائب بن مالک ???? ????? ?????? اشعری در قیام مختار و مخالفت فرزندش محمد بن سائب با حجاج بن یوسف ثقفی را از نشانههای گرایش آنان به اهل بیت دانستهاند.[نیازمند منبع] یاقوت حموی خبر داده است که همه اهل قم شیعه امامی بودند و در میان آنها کسی یافت نمیشد که نامش ابوبکر و عمر باشد.[۵۳] و مقدسی گفته که کنیه بیشترشان ابوجعفر بوده است.[۵۴] برخی از جغرافیدانان مانند مقدسی،[۵۵] سمعانی،[۵۶] اصطخری [۵۷] و دیگران[۵۸] اهل قم را شیعه معرفی کردهاند.
نجاشى، احمد بن على، رجال نجاشی، قم، موسسه نشر اسلامی، چاپ ششم، ۱۳۶۵ش.
امکان اصلاح شماره تا ثانیه دیگر ورود و عضویت شما به معنای پذیرفتن شرایط ??? ?? ????? ?????? و مقررات پولتیکت است. ادامه ادامه رمز عبور خود را وارد کنید